Tips til valg av SEO byrå

SEO byrå ResponspartnerDu har ikke råd til å ta feil når det gjelder søkemotoroptimalisering. Så enkelt er det. 

Bruker du et SEO byrå som gjør feil type optimalisering for Google, så mister du i det minste pengene du etater til dem. Men ennå mer kan du oppleve at Google "straffer" ditt nettsted og dytter det ned i det "ytterste mørke". Det vil si på side 2 og lavere i Googles søkeresultater.

For det er ikke all type "optimalisering" Google liker. De har både algoritmer som aktivt følger med, og kan derangere et nettsted dersom det gjør overtramp i forhold til hva Googles retningslinjer sier. Men man kan også oppleve utestengelse, selv om de færreste har opplevd det. 

Eksempel på de-rangering:

For bare noen måneder siden hadde jeg en innringer som hadde opplevd at de var "stengt ute". De var rett og slett ikke synlige på de viktigste søkefrasene. De hadde vært det før, men plutselig var de det ikke lenger...

De lurte veldig på hvorfor, og hadde forsøkt å fikse det selv i et par måneder da de ringte. Jeg gjorde noen gode analyser og hjalp dem tilbake. Nå er de helt øverst i Google på den viktigste søkefrasen. 

Dét er forskjellen på "bare kunnskap" og det å ha rett kompetanse og forståelse. 

Det er ikke sikkert du er klar over det, men SEO (søkemotoroptimalisering) kan være et av de viktigste aspektene ved å hjelpe virksomheten din til å lykkes. Hva er SEO? Det er kanskje den viktigste formen for digital markedsføring du kan gjøre. For statistikken tilsier at de fleste salg kommer fra søk i Google. SEO optimaliserer nettstedet ditt for å sikre at når noen søker etter et produkt eller en tjeneste, så vil de se din virksomhet først i Google resultater.

Når det gjelder valg av et SEO-byrå vil du bli bombardert med alternativer. Det er sikkert hundrevis av små byråer og freelancere som jobber med SEO i Norge. Men ikke alle kommer til å levere de beste resultatene. Det er ikke alle som forstår at de er et markedsføringsbyrå på nett. Derfor er det ekstremt viktig å velge riktig SEO-byrå for deg.

Tips til valg av SEO byrå:

Nedenfor skal vi gi deg fem tips for å velge et SEO-byrå som vil gi deg resultatene som bedriften trenger!

Fokus på din lønnsomhet!

Et godt SEO byrå har fokus på at DU skal sitte igjen med mere penger etter at du leier dem, enn før du leide dem. Det skal skaffe deg gode resultater. Det kan ta tid før det inntreffer, for SEO kan være en litt treg prosess å komme i gang med på grunn av en del analyser osv. Men fokuset bør hele tiden være at det skal lønne seg for deg. 

Derfor bør også et godt byrå også hjelpe deg med å salgsoptimalisere din hjemmeside eller nettbutikk.

Vi har for eksempel økt antall nye kunder på et nettsted med over 500% (!) ved å utføre ganske enkle endringer på nettstedet. Da var det ennå ikke noen trafikkøkning på grunn av søkemotoroptimalisering, men rett og slett endringer på nettstedet som førte til bedre salg til de som allerede besøkte det.

Det går også an å få raske resultater, slik du ser av denne SEO casen fra Norge.

Så velg et byrå som har fokus på din lønnsomhet.

Realistiske mål og løfter

Vær på vakt mot noen som henvender seg til deg og tilbyr deg grønne skoger til ekstremt lave priser. Det gamle ordtaket "du får det du betaler for" er ofte rett. Det er ingen øyeblikkelig suksess når det gjelder SEO, og du vil samarbeide med et SEO-byrå som kommer med både kortsiktige og langsiktige mål for SEO-planen din.

Erfaring

Du vil se etter et SEO-byrå som har erfaring og har vært igjennom mange endringer i Google, og som har jobbet med liknende type nettsted som du har. Det er for eksempel ganske stor forskjell på å jobbe med en enkel hjemmeside og det å jobbe med en kompleks nettbutikk.

Jeg har jobbet med begge deler, og har også skrevet en fagbok på over 320 sider om nettopp SEO for nettbutikker. En ny bok om SEO for hjemmesider er planlagt.

I tillegg bør SEO byrået du velger forstå hvordan SEO og sosiale medier kan koples sammen, slik at du får mye mer igjen fra begge deler.

Informasjon

Jo mer du forstår om SEO, jo bedre vil du være. Se etter et SEO-byrå som er villig til å ta seg tid til å forklare hva de gjør for å øke SEO og hvorfor. Dette er viktig, slik at du vet hva du begir deg ut på. I tillegg gir dette deg en mye bedre trygghet for at du får gode resultater.

SEO konsulent Preben Sangvik i SEO byrå ResponspartnerHvis du vil snakke med en ekspert på SEO, ikke nøl med å komme i kontakt med meg.

Du treffer meg på telefon 90192708 og [email protected]

Mvh Preben Sangvik

SEO konsulent og spesialistPublisert/ published: 04-05-2020